Metal City Radio (alternative player)

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2008

GIUFFRIA - GIUFFRIA 1984

Ο πρώην πληκτράς των ANGEL Gregg Giuffria αποφάσησε να κάνει την μεγάλη επιστροφή στην δισκογραφία κρατώντας το λάβαρο των ANGEL, όμως τα πρώην μέλη της μπάντας του συνέστησαν να μην χρησιμοποιήσει το ίδιο όνομα.
Στρατολογώντας τους David Glenn Eisley ( φωνητικά ), Craig Goldy ( πρώην ROUGH CUTT κιθάρα ), Rick Bozzo ( μπάσο) και τον Alan Krigger ( τύμπανα ) δημιούργησε τελικά τους GIUFFRIA.
Ο Rick Bozzo αντικαταστάθηκε λίγο πρίν από την έναρξη των ηχογραφήσεων από τον ντράμερ των QUIET RIOT Chuck Wright.
Το ντεμπούτο άλμπουμ των GIUFFRIA άγγιξε το τέλειο στον τομέα των συνθέσεων ενώ κατάφερε να εισβάλει μέχρι το Νο 26 του billboard.
Ήταν ένα από τα καλύτερα AOR δισκάκια εκείνης της χρονιάς ενώ η μπάντα περιόδευσε στην Αμερική ανοίγοντας τις συναυλίες των DEEP PURPLE.
Το " Do me Right " ανοίγει την πρώτη πλευρά με την " μεγαλοπρεπή " εκτέλεση των Giuffria και Goldy να χαρίζουν απλόχειρα δείγματα του ταλέντου τους.
Ακολουθεί το " Call of the Heart ", μια από τις καλύτερες μπαλάντες της δεκαετίας, σαν single έφτασε στο Νο 15 των charts.
" Don't Tear me Down ", η συνεργασία των Guiffria - Goldy όχι απλά δημιουργεί αλλά ζωγραφίζει…
Η α' πλευρά κλείνει με τα " Dance " και " Lonely in Love " τα οποία αξίζουν τον σεβασμό αλλά χάνουν μπροστά στα " κορυφαία " της πλευράς.
Η δεύτερη πλευρά ανοίγει με το " Trouble Again " μια σταθερή αξία στον μεταλλικό χώρο κυρίως χάρις στα φωνητικά του David Glenn Eisley.
Ακολουθεί το " Turn me on " το heavy τραγούδι του δίσκου, ενώ στις ίδιες γραμμές με το " Don't Tear me Down " είναι και τα " The Awakening " και " Out of the Blue " τα οποία κλείνουν την πλευρά σε υψηλά μελωδικά στάνταρ.
Μετά την περιοδεία στην Αμερική στο πλευρό των Deep Purple οι Goldy και Wright άφησαν την μπάντα και τις θέσεις τους πήραν οι Lanny Cordola στην κιθάρα και David Sikes στο μπάσο, ενώ το 1986 κυκλοφόρησαν τον δεύτερο δίσκο τους με τίτλο " Silk & Steel ", ο οποίος δεν πούλησε τα αναμενόμενα και η μπάντα έσβησε τις " μηχανές " της.
Ο Gene Simmons ( KISS ) έδειξε ενδιαφέρων για την μπάντα, η οποία είχε πια τον ντράμερ Ken Mary στην σύνθεση της, παίρνοντας την θέση του Alan Krigger, ο Gene Simmons επέμενε να αλλάξουν το όνομά τους και έτσι απλά γεννήθηκαν οι HOUSE OF LORDS για τους οποίους θα πούμε περισσότερα στο μέλλον.