Metal City Radio (alternative player)

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

STAGE DOLLS - STAGE DOLLS 1988

Το τρίο των STAGE DOLLS δημιουργήθηκε το 1983 στην Νορβηγία και η σύνθεση τους ήταν ο Torsten Flanke (φωνητικά/κιθάρα), Terje Storle (μπάσο) και Erlend Antonsen (τύμπανα).
Ηχογράφησαν ένα demo την ίδια χρονιά αλλά τους πήρε περίπου 2 χρόνια μέχρι να καταφέρουν να υπογράψουν συμβόλαιο και να ηχογραφήσουν τον 1ο τους δίσκο "Soldier's Gun".
Μετά την πρώτη κυκλοφορία ο Erlend Antonsen αντικαταστάθηκε από τον Steiner Krokstad και ξεκίνησαν μια περιοδεία που διήρκησε 250 ημέρες.
Το 1988 κυκλοφόρησε το ομώνυμο και 3ο κατά σειρά άλμπουμ, είχε προηγηθεί το "Commandos" (1986), ένας δίσκος που ανέβασε για τα καλά τις μετοχές της μπάντας στο μουσικό χρηματιστήριο.
Την παραγωγή είχε αναλάβει ο Bjoern Nessjoe και η α΄ πλευρά περιέχει 5 τραγούδια με το ένα τραγούδι καλύτερο από το άλλο.

"Still in Love" το 1ο single του δίσκου το οποίο σκαρφάλωσε μέσα στα 10 πρώτα στην Σκανδιναβία, να σας θυμίσω το "Waiting for You" μια φοβερή μπαλάντα ή μήπως το "Love Cries" το 2ο single το οποίο έφτασε στο No 46 του Billboard ενώ μαζί με τα "Wings of Steel" και "Lorraine" μας δίνουν μια από τις καλύτερες "πλευρές" δίσκων στον μελωδικό χώρο.

Άλλωστε δεν είναι λίγες οι φορές όπου ακούγοντας τον, θέλεις να τον ακούσεις πάλι και πάλι και πάλι… μέχρι να λιώσει.
Η δεύτερη πλευρά έχει τα "Mystery", "Don't Stop Believin'", "Hanoi Waters" και "Ammunition" τα οποία δεν έχουν την αίγλη των τραγουδιών της α' πλευράς αλλά δεν σε αφήνουν και αδιάφορο.
Αξίζει να τονίσουμε ότι το "STAGE DOLLS" έγινε χρυσό σε πωλήσεις στην Νορβηγία, ενώ η μπάντα ταξίδεψε στην Αμερική και περιόδευσε μαζί με τους BLUE MURDER και τους WARRANT.
2 χρόνια αργότερα κυκλοφόρησαν το 4ο δίσκο τους με τίτλο "STRIPPED" με παραγωγό τον Ron Nevison, η φήμη που είχαν αποκτήσει στην Αμερική χάθηκε και μπάντα άλλαξε ρότα περιοδεύοντας στην Ευρώπη στο πλευρό των Mr. Big, ενώ κυκλοφόρησαν 3 ακόμη δίσκους τα "Stories We Could Tell" 1993, "Rockbox" 1996, και "Dig" 1997, πριν τραβήξουν χειρόφρενο…
Το 2004 επέστρεψαν στη δισκογραφία με το “Get a Life” και πριν φύγει η χρονιά βγάζουν και ένα ζωντανά ηχογραφημένο άλμπουμ το “Get a Live” ενώ 6 χρόνια μετά το δεύτερο time out τους και πιο συγκεκριμένα τα 2010 επέστρεψαν με το “Always”.
Όμως η κορυφαία κυκλοφορία τους ήταν το " STAGE DOLLS ", αν θέλετε να έχετε μια εικόνα της μπάντας, τότε επενδύστε άφοβα, αυτός ο δίσκος το αξίζει.