Metal City Radio (alternative player)

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

SHARK ISLAND - LAW OF THE ORDER 1990

Θυμάμαι, όταν κάναμε το τηλεοπτικό METAL CITY μαζί με τον Θωμά, τον Γιάννη και τα άλλα παιδιά, ένα βίντεο κλίπ που τράβηξε την προσοχή μου την πρώτη φορά που το είδα ήταν το "Paris Calling" των Shark Island.

Αμέσως άρχισε ένας αγώνας με το ανάλογο ψάξιμο, για να φτάσει τελικά στα χέρια μου ο δίσκος των Shark Island "Law of the order".
Η ικανοποίηση που ένοιωσα τότε ήταν μεγάλη καθώς θεώρησα και εξακολουθώ να πιστεύω ότι πρόκειται για ένα αριστούργημα του χώρου.
Το χαρακτηριστικό της μπάντας ήταν η χροιά της φωνής του Richard Black και το κιθαριστικό παίξιμο του Spencer Sercombe.
Η ιστορία των Black / Sercombe ξεκινάει το 1979 όταν οι δύο φίλοι από το σχολείο δημιούργησαν μια μπάντα τους Sharks, οι Sharks κυκλοφόρησαν το 1982 με μια ανεξάρτητη εταιρία ένα δίσκο με τίτλο "Altar Ego"
Το 1985 άλλαξαν το όνομά τους σε SHARK ISLAND , υπέγραψαν με την Epic rec. και σύντομα κυκλοφόρησαν το πρώτο τους δίσκο με τίτλο "Law of the order".
Τόσο το "Paris Calling" που ανοίγει το δίσκο, όσο και τα "Shake for me" και "Somebody's Falling" που ακολουθούν, είναι κορυφαίοι μελωδικοί ύμνοι με πιασάρικα ρεφραίν και τρομερή παραγωγή.
Αξίζει να τονίσουμε ότι στο γράψιμο των τραγουδιών συμμετείχαν και οι Jack Ponti, Matt Bisonette και Dave Sabo.
'Ενα ακόμη τραγούδι που ξεχωρίζει από την πρώτη πλευρά του δίσκου είναι το "Bad for each other" θυμίζουμε μόνο ότι το ίδιο τραγούδι συναντάμε και στο δίσκο της All Stars μπάντας των CONTRABAND στην οποία συμμετείχε ο Richard Black.
Από την δεύτερη πλευρά πρέπει να προσέξουμε τα "Get some strange", την μπαλάντα "Why should I believe" και την διασκευή στο All time classic των Fleetwood Mac "The Chain".