Metal City Radio (alternative player)

Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Reo Speedwagon & Styx – Arch Allies Live At Riverport

Επιτέλους σας παρουσιάζω το DVD των δύο, από τα πιο θρυλικά συγκροτήματα, από το χώρο της Αμερικανικής AOR – Hard FM μουσικής σκηνής.
Σε γενικές γραμμές είναι εκπληκτικό.
Στον ίδιο δίσκο περιέχονται και οι δύο συναυλίες με ξεχωριστή επιλογή από το menu.
Η ποιότητα εικόνας είναι σχετικά καλή χωρίς κάτι το ξεχωριστό και με όχι τόσο πετυχημένη τη μετατροπή από το αμερικανικό NTSC στο ευρωπαϊκό PAL.
Ο ήχος έρχεται με δύο επιλογές Dolby Digital 2.0 και Dolby Digital 5.1 που είναι και σαφώς καλύτερος με πολύ μεγαλύτερο βάθος και όγκο στη μουσική, με τα πίσω ηχεία να χρησιμοποιούνται κυρίως για να ακούγεται ο κόσμος.
Η ποιότητα του ήχου υπερβαίνει κατά πολύ το μέσο όρο με τα φωνητικά με τα φωνητικά να ξεχωρίζουν και στα δύο live.
Και τα δύο συγκροτήματα έχουν το δικό τους menu όπως αναφέραμε και πιο πάνω, στα extras τους περιλαμβάνουν: τη βιογραφίας και τη δισκογραφίας τους καθώς και συνεντεύξεις με τον Tommy Shaw και τον Kevin Cronin, μαζί με πολλές φωτογραφίες τους.
Για τα κομμάτια θα μπορούσε να πει κανείς πως ναι μεν είναι χιλιοπαιγμένα και χιλιοακουσμένα , αυτό όμως δεν μειώνει σε καμία περίπτωση την αξία τους και την διάρκεια που έχουν στο χρόνο.
Και τα δύο συγκροτήματα τα δίνουν όλα πάνω στη σκηνή προσφέροντας ένα οπτικό και ακουστικό υπερθέαμα μην αφήνοντας κανένα παραπονεμένο.
Μακάρι και στη χώρα μας να μπορούσαμε να δούμε ζωντανά αυτά τα group και όχι μόνο μέσω του DVD.
Ο λόγος απόδοσης προς τιμής είναι κάτι παραπάνω από υψηλός και συστήνεται ανεπιφύλακτα σε όλους.