Metal City Radio (alternative player)

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

VIXEN - VIXEN (1987)

Εκεί γύρω στα τέλη της δεκαετίας του 80 εμφανίζεται στην μεταλλική σκηνή μια τετραμελής γυναικεία μπάντα, η VIXEN.
Τέσσερις πανέμορφες παρουσίες ξεκινούν την μεταλλική τους πορεία από την μέκκα του Rock 'n roll το L.A. με στόχο τι άλλο… την επιτυχία.
Η εκπληκτική κιθαρίστρια Jan Kuehnemund, η ντράμερ Roxy Petrucci ( γνωστή από την συμμετοχή της στην Glam μπάντα των Madam X ), η μπασίστρια Share Pedersen και η τραγουδίστρια Janet Gardener υπογράφουν το 1987 το πρώτο τους συμβόλαιο με την ΕΜΙ rec. και σύντομα κυκλοφόρησαν τον πρώτο και ομώτιτλο δίσκο τους.
Αμέσως τραβούν την προσοχή των μεταλλάδων, και όχι μόνο, τόσο για τον χαρακτηριστικό ήχο τους αλλά και για την… γοητεία τους.

Το ταλέντο ωστόσο δεν έλειπε και αυτό φάνηκε με την επιτυχία που γνώρισε το πρώτο single του δίσκου, το " Edge of broken heart " ένα απλό τραγουδάκι γεμάτο μελωδία, εξαιρετικά φωνητικά και πολύ make up.
Στην συγγραφή των τραγουδιών αλλά και στην παραγωγή είχε βάλει το χεράκι του ο Richard Marx γνωστός από τις πολλές ποπ επιτυχίες του.

Αξίζει να θυμηθούμε από τον δίσκο και τα " Cryin' ", " Hellraiser ", " Love made me ", χωρίς ωστόσο να υστερούν και τα υπόλοιπα τραγούδια σε τίποτα, για να αποκτήσουμε ένα ακόμα κίνητρο σωστής και φτηνής αγοράς.