Metal City Radio (alternative player)

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

HSAS – THROUGH THE FIRE 1983

Η super μπάντα των HSAS ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα για το δίδυμο Sammy Hagar και Neal Schon. Και οι δύο επιθυμούσαν να συνεργαστούν σ’ ένα project και κατάφεραν στρατολογώντας στην « συντροφιά » τους τον Kenny Aaronson και τον Michael Shrieve να δημιουργήσουν ένα από τα εντυπωσιακά συγκροτήματα της hard rock σκηνής.
Ο Kenny Aaronson έπαιζε στις αρχές της δεκαετίας του ‘70 στην ροκ μπάντα των DUST ενώ μετά πήγε στο συγκρότημα του Rick Derringer.
Ο Michael Shrieve έπαιξε με τους SANTANA, AUTOMATIC MAN και τους NOVO COMBO.
Ένα ακόμη θετικό στοιχείο στην μπάντα ήταν το ότι και οι 4 μουσικοί είχαν το ίδιο management κάτι που διευκόλυνε πολλά πράγματα.
Τα τραγούδια ηχογραφήθηκαν κατά την διάρκεια μιας σειρά ζωντανών εμφανίσεων τους στο Σαν Φρανσίσκο (ένα μεγάλο μέρος από τα τραγούδια βελτιώθηκαν και ολοκληρώθηκαν στο στούντιο).
Εκείνη την εποχή ο Neal Schon ήταν στα καλύτερα του με τους JOURNEY , ενώ ο Sammy Hagar είχε κυκλοφορήσει ένα προσωπικό άλμπουμ με τίτλο «Three Lock Box».
Η παρουσία του Sammy Hagar έδωσε ένα aor «άρωμα» στις συνθέσεις της μπάντας, τα «Missing You» και «Top of The Rock» είναι aor ύμνοι μ’ ένα φοβερό κιθαριστικό παίξιμο από τον Neal Schon και δυναμικά φωνητικά από τον Sammy Hagar, ενώ στα «Animation», «Valley of the Kings» και «Giza» ο Neal Schon εξαπολύει μια κιθαριστική επιδεξιότητα.

Μπορεί τα «Hot and Dirty» και «He Will Understand» να υπολείπονται από τα προηγούμενα τραγούδια όμως με το « My Hometown » οι HSAS μας αποζημιώνουν για τα καλά.
Η μπάντα τελικά δεν « περπάτησε » αφού υπήρχαν διαρκώς μουρμούρες ανάμεσα στα μέλη του συγκροτήματος σχετικά με την μουσική πορεία των HSAS.
Σε γενικές γραμμές πρόκειται για ένα μελωδικό δίσκο, γεμάτο ενέργεια και δροσιά ικανό να γυρίσει το χρόνο πίσω…