Metal City Radio (alternative player)

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

BLACKEYED SUSAN – ELECTRIC RATTLEBONE 1991 (MERCURY)

Η τετραμελής Αμερικάνικη μπάντα των BLACKEYED SUSAN δημιουργήθηκε το 1991 από τον Dean Davidson (ex-BRITNY FOX), φωνητικά/ ακουστική κιθάρα, τα κομμάτια του πάζλ (της μπάντας) οι: Erik Levy (μπάσο), Rick Criniti (κιθάρα), Tony Santoro (κιθάρα) και Cris Banco (τύμπανα).
Το συγκρότημα, αφού πρώτα διαπραγματεύτηκε με την Mercury records, τελικά υπέγραψε συμβόλαιο.
Το ντεμπούτο τους lp με τίτλο “Electric Rattlebone” και παραγωγό τον Randy Contor βασίστηκε σε τραγούδια γραμμένα σε blues/ hard rock μονοπάτια όπως αυτά των AEROSMITH, HUMBIE PIE, CINDERELLA και ROLLING STONES.
Αλλού με περισσότερα και αλλού με λιγότερα στοιχεία.
Τελικά παρά το καλό υλικό και την όλη χημεία του συγκροτήματος οι BLACKEYED SUSAN δεν έπεισαν…
Τα τραγούδια όμως που με «τράβηξαν» περισσότερο μέσα από το “Electric Rattlebone” ήταν τα «γρήγορα»: “Satisfaction”, “None Of It Matters”, “Heart Of The City” και οι μπαλάντες: “Ride With Me” και “Best Of Friends”.

Το 1992 βγάλανε ένα demo με 10 τραγούδια και τίτλο “Just A Taste” μόνο σε κασέτα και όχι σε cd… Οι BLACKEYED SUSAN είχαν αλλάξει την σύνθεση του συγκροτήματος κατά τα 4/5, σταθερό μέλος ο Dean Davidson και νέα μέλη οι: Jimmy Marchiano (κιθάρα), Jeff Cease (κιθάρα), Walter D. Williams (μπάσο) και Joey Marchiano.