Metal City Radio (alternative player)

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

CRASH N’ BURN – FEVER (BMG) 1991

Όλα ξεκίνησαν πριν 20 χρόνια, το 1989, όταν ένα Άγγλο-Γερμανικό συγκρότημα οι RIFF, με μια ήδη κυκλοφορία, την «πετυχημένη» (ψιλομέτριο δηλαδή!!!) δισκογραφική δουλειά, το “Mission Love” (κυκλοφόρησε με την υποστήριξη της BMG στην Ευρώπη και για τις εκτός Ευρώπης χώρες με την σφραγίδα της MFN) βάρεσαν το καμπανάκι του κινδύνου, διαλύοντας το συγκρότημα…
Ο Βρετανός τραγουδιστής William Lennox και ο κιθαρίστας Frank Beckings αποφάσισαν λίγους μήνες αργότερα να «αναστήσουν» την μπάντα, παρέα με τον Ιρλανδό μπασίστα Gareth Thomas (ex- PADDY GOES TO HOLLYHEAD, DOCTOR AND THE MEDICS) και τον Ingo Plaz (τύμπανα).
Προς το τέλος της χρονιάς (1990) ο Ingo Plaz έφυγε από το συγκρότημα, με τον Rolf Brendel (ex- NENA) να παίρνει θέση πίσω από τα τύμπανα, παράλληλα η μπάντα άλλαξε το όνομα της σε CRASH N’ BURN.
Το ντεμπούτο άλμπουμ τους κυκλοφόρησε την επόμενη χρονιά (1991) είχε τίτλο “Fever” και ηχογραφήθηκε στα Ardent Studio, στο Μέμφις του Τενεσί (τόσο ο ήχος αλλά περισσότερο και τα τραγούδια είναι λες και βγήκαν από την «καρδιά» του Μέμφις), με παραγωγό τον John Hampton.
Όλα τα τραγούδια είναι γραμμένα από το δίδυμο Lennox – Becking, προσέξτε περισσότερο τα γρήγορα: “Hot Like Fire”, “Ride The Rainbow”, “Wild Cherry” και τις μπαλάντες “So Close To Me” και “Fade Away”.
Η μπάντα των CRASH N’ BURN περιόδευσε στην Μεγάλη Βρετανία ανοίγοντας τις εμφανίσεις των FM, ενώ είχαν την ευκαιρία να παίζουν ως special quest στην περιοδεία των SCREAMING JETS.
Η επιτυχία για άλλη μια φορά αργούσε να έρθει… γι’ αυτό το λόγο πήραν την απόφαση στο συγκρότημα να το ρίξουν στο ψάρεμα…
Μετά λοιπόν από μια μίνι περιοδεία ως headliner οι CRASH N’ BURN τα παράτησαν, οριστικά, αυτή τη φορά…