Metal City Radio (alternative player)

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

BRIGHTON ROCK – TAKE A DEEP BREATH (1988) WEA CANADA

Οι BRIGHTON ROCK είναι ένα ακόμα συγκρότημα από το Τορόντο του Καναδά, το οποίο δημιουργήθηκε το 1984. Την μπάντα οδηγεί ο Σκωτσέζος, γεννημένος στην Γκλασκώβη, Gerry McGhee όπου με τα φωνητικά του δίνει ένα μοναδικό ήχο στο συγκρότημα.
Η πρώτη τους δουλειά ήταν το EP FLYING FIRST το οποίο κυκλοφόρησε με χρήματα που έβαλε το ίδιο το συγκρότημα, αυτή η κυκλοφορία τράβηξε το ενδιαφέρον της WEA CANADA με την οποία και υπέγραψε συμβόλαιο η μπάντα.
Το 1986 κυκλοφόρησαν το LP YOUNG, WILD AND FREE με παραγωγό τον MICHAEL WAGENER, όπου ο σκληρός ήχος πλέκει αρμονικά με την ποπ – ροκ σύνθεση των τραγουδιών.
3 χρόνια αργότερα, το 1989 δηλαδή, ακολούθησε το TAKE A DEEP BREATH, στην θέση του παραγωγού κάθεται ο βετεράνος Jack Richardson, οι συνθέσεις γέρνουν αυτή τη φορά στην δύναμη της μελωδίας και σ’ αυτό βοήθησε το δέσιμο της μπάντας.
Στον δίσκο συναντάμε εκπληκτικά τραγούδια όπως τα : OUTLAW, HANGIN’ HIGH AND DRY, ONE MORE TIME, RIDE THE RAINBOW, το heavy εισαγωγικό τραγούδι της δεύτερης πλευράς POWER OVERLOAD ενώ ακολουθεί το επιθετικό SHOOTIN’ FOR LOVE, αγαπημένο μου track είναι το UNLEASED THE RAGE με γρήγορες κιθάρες από τον Greg Frazer, δυνατά πλήκτρα του Johnny Rogers και τα μαεστρικά φωνητικά του McGhee.


To TAKE A DEEP BREATH πήρε πολύ καλές κριτικές από τον μεταλλικό τύπο, ιδιαίτερα της Μεγάλης Βρετανίας, πραγματικά πρόκειται για ένα μελωδικό θησαυρό φτηνού τύπου…

Brighton Rock
GERRY McGHEE – φωνητικά
GREG FRAZER – κιθάρες
JOHNNY ROGERS – πλήκτρα
STEVIE SKREEBS – μπάσο
MARK CARVAZAN - τύμπανα