Metal City Radio (alternative player)

Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

SKID ROW - SKID ROW 1989

Οι SKID ROW δημιουργήθηκαν το 1986 από τον μπασίστα Rachel Bolan και τον κιθαρίστα Dave "The Snake" Sabo, αργότερα την σύνθεση της μπάντας συμπλήρωσαν οι : Sebastian Bach (φωνητικά), Scott Hill (κιθάρα) και Rob Affuso (τύμπανα).
Την επόμενη χρονιά η μπάντα από το New Jersey περιόδευσε σε διάφορα clubάκια εκεί στα ανατολικά των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η μπάντα μάζεψε τις δυνάμεις που χρειάζονταν και ο Dave "The Snake" Sabo αποφάσισε να μιλήσει στον Jon Bon Jovi έτσι ώστε να μεσολαβήσει για την πραγματοποίηση ενός δισκογραφικού συμβολαίου, όπως και έγινε τελικά.
Την άνοιξη του 1989 έσκασε "μύτη" το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ τους με την Atlantic Rec., την παραγωγή την είχε αναλάβει ο Michael Wagener.
Οι SKID ROW ταρακούνησαν την Glam/hair μεταλλική σκηνή με την κυκλοφορία τους, με τον μελωδικό μεταλλικό ήχο να φτάνει στα άκρα και το headbanging να μην σταματάει ποτέ.
Πρώτο single το "Youth Gone Wild" και η επιτυχία χτυπάει για τα καλά την πόρτα των SKID ROW , το MTV παίζει σαν τρελό το video clip και τα ραδιοκύματα μεταφέρουν σε όλα τα ραδιοφωνάκια τον “ύμνο” της μεταλλικής νεολαίας.
Οι δυνατές κιθάρες, τα ιδιαίτερα φωνητικά του Sebastian Bach και οι "λοιπές" μεταλλικές εφευρετικότητες μας δίνουν ένα μοναδικό ακουστικό αποτέλεσμα.
Μέσα από τον δίσκο μπορούμε να ξεχωρίσουμε και τα: "Here I Am", "Big Guns", "Piece of Me" και "Midnight/Tornado, όμως η επιτυχία ήρθε με τα "18 and Life",
ένα τραγούδι που έφτασε στο Top 40 των Αμερικάνικων charts, όπως επίσης και με την εκπληκτική μπαλάντα "I Remember You".
Αμέσως μετά την κυκλοφορία του δίσκου η μπάντα περιόδευσε μαζί με τους Bon Jovi.