Metal City Radio (alternative player)

Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

BANGALORE CHOIR – ON TARGET 1992


Πρώτα από όλα, το άλμπουμ ανήκει στην ίδια κατηγορία με μπάντες όπως οι: GIANT και οι HARDLINE δηλαδή μελωδικό rock με μια άκρως «καθαρή» και «δυνατή» παραγωγή.
Οι BANGALORE CHOIR ήταν μια δημιουργία του David Reece (ex- SACRED CHILD) στα φωνητικά (ήταν ο «τύπος» που αντικατέστησε τον UDO στους ACCEPT για ένα και μόνο δίσκο το “Eat The Heat” που κυκλοφόρησε το 1989) και τους Curt Mitchell και John Kirk (ex- Razor Maid) στις κιθάρες, τον Ian Mayo (HERICANE ALICE) στο μπάσο και τον Jackie Ramos στα τύμπανα.
Στις ηχογραφήσεις του δίσκου συμμετείχαν οι: Dan Greenberg (μπάσο) και Derek Thomas (τύμπανα).
Στο ντεμπούτο δίσκο των BANGALORE CHOIR συναντάμε, πίσω από τα «μαγικά» κουμπάκια του ήχου, τους Max Norman και Jimbo Barton ενώ τραγούδια έχουν γράψει και οι Jon Bon Jovi, Aldo Nova και Steve Plunkett.
Το άλμπουμ ανοίγει με το “Angel In Black” γραμμένο από τον Steve Plunkett (AUTOGRAPH), μπάντα βγάζει το δυνατό της πρόσωπο με τη φωνή του Reece να τινάζει τα ηχεία στο αέρα… ( Προσέξτε και τα κιθαριστικά μέρη σε όλο το δίσκο). Το “Loaded Gun” βαδίζει στα προηγούμενα χνάρια με ένα ακόμη δυνατό ρεφραίν (το video clip τους το είχατε δει στο τηλεοπτικό Metal City πριν από 17 χρόνια!).
“If The Good Die Young” η rock μπαλάντα!!! (Αν υπήρχε ακαδημία rock τραγουδιστών, ο Reece, σίγουρα θα δίδασκε εκεί…)
Το μελωδικό rock είναι το πάντρεμα ήχος/ διάθεση/ αίσθημα δηλαδή BANGALORE CHOIR.
“Doin’ The Dance” γραμμένο από το δίδυμο Jon Bon Jovi/ Aldo Nova και ακολουθεί το “Hold On To You” η δεύτερη μπαλάντα του δίσκου με την ακουστική εισαγωγή τα δυναμικά φωνητικά και τις δυνατές γραμμές στο ρεφραίν.
Το “All Or Nothing” ανεβάζει πάλι στροφές και ταχύτητα… ένας heavy rock ύμνος!
Τα “Slippin’ Away” και “Just One Night” ξεχωρίζουν από την β’ πλευρά του “On Target” δύο καθαρά ραδιοφωνικά τραγούδια.
Παρά τα πολλά αλλά και καλά ονόματα που βρέθηκαν σε αυτό το άλμπουμ, η μπάντα δεν τσούλησε… χάθηκε από τον χάρτη και δεν τους ξανακούσαμε.
Ο Ian Mayo αργότερα έπαιξε σε μπάντες όπως οι BAD MOON RISING και BURNING RAIN (εκεί το συναντάμε παρέα με τον κιθαρίστα Doug Aldrich), ο David Reece δημιούργησε τους SIRCLE OF SILENCE ενώ είχε και μια «ατυχής» ακρόαση για τους JUDAS PRIEST!!!