Metal City Radio (alternative player)

Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

SHOTGUN MESSIAH – SHOTGUN MESSIAH 1989

Ξεκίνησαν ως KINGPIN, ήταν Σουηδοί και «βαράγανε» σε αυτή τη μπάντα οι: Harry K. Cody (κιθάρα), Tim Skold (μπάσο) και Stixx Galore (τύμπανα), με την βοήθεια του τραγουδιστή Zinny J. San (πρώην EASYACTION) κυκλοφόρησαν το demo “Welcome To Bop City” το 1988.Μια μετακόμιση στο L.A. των Η.Π.Α. έφερε αλλαγή τόσο στο όνομα του συγκροτήματος όσο και στο ρεμιξαρισμένο άλμπουμ τους.
Οι SHOTGUN MESSIAH κυκλοφόρησαν ένα αμερικάνικο sleaze/hard rock δίσκο γεμάτο ποιότητα αλλά και μουσική δεξιοτεχνία, με τον Harry K. Cody να προκαλεί με τα solo του κιθαρίστες όπως ο Joe Satriani και ο Steve Vai.Από το 1ο τους δίσκο σίγουρα ξεχωρίζουν τα “Bop City”, “Don’t Care ‘bout Nothin’”, “Shout It Out”, “Nowhere Fast” και “Dirt Talk”.
Ο Zinny J. San αποχώρησε από την μπάντα μετά το τέλος της περιοδείας του συγκροτήματος, ο Tim Skold ανέλαβε τα φωνητικά και την θέση του στο μπάσο πήρε ο Bobby Lycon, ο οποίος έφερε ένα ελπιδοφόρο «αέρα».
Με την κυκλοφορία του 2ου δίσκου το 1991 με τίτλο “Second Coming” φύσηξε άλλος άνεμος στο συγκρότημα.Ενώ ξεχωρίζουν μέσα από το lp τα : “Living Without You”, “Ride The Storm”, “Babylon” και “I Wanna Know”.
Παρά την ενθουσιώδη υποστήριξη του μεταλλικού τύπου, το δίδυμο των Bobby Lycon και Stixx Galore έφυγε από το συγκρότημα.Το 1992, μετά την κυκλοφορία ενός ep με τίτλο “I Want More” (με διασκευές τραγούδια των RAMONES, IGGY POP, NEW YORK DOLLS και ακουστικές εκτελέσεις παλιών τραγουδιών τους) ο Harry K. Cody (κιθάρα) και ο Tim Skold (μπάσο/φωνή) ανέλαβαν το «τόλμημα» θυσιάζοντας τους SHOTGUN MESSIAH στο βωμό της industrial μουσικής βιομηχανίας και χρησιμοποιώντας samples, synths και drum machines δημιούργησαν ένα νέο ήχο στο συγκρότημα.Το αποτέλεσμα ήταν η κυκλοφορία του “Violent New Breed” ένα άλμπουμ που αντιμετωπίσθηκε με κυνισμό από πολλά μέσα.