Metal City Radio (alternative player)

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

Ελληνικές ταινίες (Σάββατο)

 

MEGA 13:40 Κάτι Να Καίει 1964. Ο Κλέαρχος, ο Φάνης και τρεις νεαροί από τη Θεσσαλονίκη έχουν ένα μουσικό συγκρότημα, στο οποίο επιθυμεί να συμμετέχει και η Ρένα, αλλά τα αγόρια δεν της το επιτρέπουν. 


Η Ρένα γνωρίζει τον Ντίνο, ο οποίος συνοδεύει την κόρη του διευθυντή του, σε μια επίσκεψη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ο Ντίνος για να κατακτήσει την Ρένα, της υπόσχεται να βοηθήσει την ίδια και το συγκρότημα. Τα προβλήματα του Ντίνου μεγαλώνουν με την άφιξη της Σοφίας, η οποία πηγαίνει στη Θεσσαλονίκη με την μικρότερη αδελφή της, για να πείσει τον Ντίνο να την παντρευτεί ώστε να μπορεί να εισπράξει την κληρονομιά του μακαρίτη θείου της. Ο Κλέαρχος γοητεύεται από την αδελφή της Σοφίας, και όλη η παρέα μαζί πηγαίνει στην Αθήνα, προς αναζήτηση της επιτυχίας και της ευτυχίας. Παίζουν: Ντίνος Ηλιόπουλος, Ρένα Βλαχοπούλου, Χλόη Λιάσκου, Μάρθα Καραγιάννη, Έλενα Ναθαναήλ, Κώστας Βουτσάς, Χριστόφορος Νέγκας, Χρήστος Τσαγανέας, Αλέκος Τζανετάκος, Τόλης Βοσκόπουλος. Σκηνοθεσία: Γιάννης Δαλιανίδης.

ΕΡΤ2 14.00 ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ Μια φτωχογειτονιά της Αθήνας, ο Ασύρματος, είναι το κέντρο του κόσμου για τους ανθρώπους που ζουν εκεί και προσπαθούν με κάθε τρόπο να ξεφύγουν από τη φτώχεια και την ανέχεια. Ο Ρίκος, που μόλις αποφυλακίστηκε, προσπαθεί να βγάλει χρήματα, την ίδια στιγμή που η αγαπημένη του βλέπει άλλους άνδρες και ο αδερφός της προσπαθεί να συνεισφέρει στα οικονομικά της οικογένειας. Σκηνοθεσία: Αλέκος Αλεξανδράκης Παίζουν: Αλέκος Αλεξανδράκης, Αλίκη Γεωργούλη, Μάνος Κατράκης, Αλέκος Πέτσος, Αλέκα Παΐζη, Σαπφώ Νοταρά

ΑΝΤ1 15:30 Το Πιο Λαμπρό Αστέρι 1967. Η Κατερίνα, μια φτωχή πωλήτρια της ψαραγοράς, διαθέτει ιδιαίτερα καλή φωνή. Ένας καθηγητής μουσικής, περνώντας καθημερινά από το μαγαζί της, ανακαλύπτει το ταλέντο της και της προτείνει να τη βοηθήσει, ώστε να καλλιεργήσει τη φωνή της. Από την ψαραγορά, λοιπόν, η όμορφη κοπέλα καταλήγει στο παλκοσένικο με τεράστια επιτυχία. Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Λαυρέντης Διανέλλος, Πέτρος Λοχαϊτης. Σενάριο: Λάκης Μιχαηλίδης. Σκηνοθεσία: Κώστας Καραγιάννης. 

OPEN 15:45 Ένας Τρελός Γλετζές 1970. Ο Πάνος Πάμπανος κάνει διπλή ζωή. Στην κόρη του καλύτερου φίλου του και προστατευόμενή του, τη Θάλεια, παρουσιάζεται σαν άνθρωπος αυστηρών αρχών και βράχος ηθικής. Στην πραγματικότητα, δεν είναι παρά ένας αδιόρθωτος γλεντζές ο οποίος κρύβεται πίσω από το πρόσωπο ενός φανταστικού ανιψιού του. Πρωταγωνιστούν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Τζένη Ρουσσέα, Ανδρέας Μπάρκουλης. Σκηνοθεσία: Κώστας Καραγιάννης.

ΣΚΑΪ 17:40 Η Λίζα Και Η Άλλη 1969. O ιδιοκτήτης ενός παλαιοπωλείου βρίσκει ένα πρωί στο μαγαζί του μια άστεγη κοπέλα, τη Λίζα, να κοιμάται. Νομίζοντας ότι η Λίζα είναι κλέφτρα, τη στέλνει στο αυτόφωρο. Εκεί, ένας περαστικός δικηγόρος συμπαθεί την Λίζα και αφού την αθωώνει, την παίρνει να μείνει σπίτι του. Παράλληλα, η Μίτση, κόρη του βιομηχάνου Μικέ Γαβριήλογλου, το σκάει από το σπίτι της για να αναγκάσει τον πατέρα της να δεχθεί το γάμο της με έναν νεαρό. Ο πατέρας της δίνει αμοιβή σε όποιον την βρει, και μόλις ο δικηγόρος διαπιστώνει την εκπληκτική ομοιότητα της Λίζας με την Μίτση, την οδηγεί στον Γαβριήλογλου και ο τελευταίος αποφασίζει να τη χρησιμοποιήσει ως δόλωμα για να βρει την κόρη του. Πρωταγωνιστούν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Θανάσης Βέγγος, Γιώργος Πάντζας, Γιώργος Λευτεριώτης, Τζόλυ Γαρμπή, Λαυρέντης Διανέλλος, Γιάννης Μαλούχος, Βασίλης Μαλούχος, Δημήτρης Νικολαϊδης. Σκηνοθεσία: Ντίνος Δημόπουλος. 

ΑΝΤ1 20:00 Μια Ελληνίδα Στο Χαρέμι 1971. Η Ρένα εργάζεται σαν τηλεφωνήτρια σε μια μεγάλη επιχείρηση. Η ίδια συντηρεί και τα αδέλφια της, τον Χρόνη και τον Βαγγέλη, ο οποίος είναι αρραβωνιασμένος με τη Μαρία. Ο μεν πρώτος ασχολείται με τις εφευρέσεις, ενώ ο δεύτερος με την τζαζ και το χορό. Η Ρένα ξέρει να λέει και τον καφέ, πράγμα που την κάνει περιζήτητη σε γνωστούς και φίλους. Κάποια μέρα αγοράζει συνεταιρικά με μια συνάδελφό της ένα λαχείο. Ο Χρόνης βάζει στο πλυντήριο το φόρεμα της αδελφής του και δεν αντιλαμβάνεται ότι μέσα στην τσέπη βρίσκεται το λαχείο. Όταν μαθαίνουν ότι έχουν κερδίσει τον πρώτο αριθμό του λαχείου, το τυχερό χαρτάκι είναι ήδη κατεστραμμένο και η Ρένα χρωστάει στη φίλη της ένα μεγάλο ποσό. Για να αποφύγει τις συνέπειες, φεύγει με τα αδέλφια της για τη Ρόδο, όπου αρχίζει να κάνει την καφετζού. Όμως κι εκεί τους κυνηγά η ατυχία... Παίζουν: Ρένα Βλαχοπούλου, Χρόνης Εξαρχάκoς, Μαίρη Ιωαννίδου, Βαγγέλης Σειληνός, Δημήτρης Καλλιβωκάς, Μαρία Μπονέλλου, Γιoύλη Σταμουλάκη, Πόπη Άλβα, Νάσος Κεδράκας, Ανθή Γούναρη. Σενάριο - Σκηνοθεσία: Γιάννης Δαλιανίδης.

STAR 18:00 Ο Στρίγγλος Που Έγινε Αρνάκι 1967. Ένας πλοίαρχος, διοικητής σχολής, ο Λεωνίδας Πετρόχειλος με τρεις ζωηρούς γιους, τον Κίμωνα, τον Αντρέα και τον Μπάμπη, έμεινε χήρος, γι'αυτό προσλαμβάνει την κυρία Μαίρη, ως οικονόμο για να μπει μια τάξη στο χάος, που επικρατεί στο σπίτι του. Η κυρία Μαίρη εκτός από την τάξη στο σπίτι, βάζει τάξη και στην οικογένεια και γίνεται αμέσως απαραίτητη και αγαπητή σε όλους. Όταν όμως αποκαλύπτεται η απάτη, που έπαιξε η Μαίρη στον Λεωνίδα με τη βοήθεια του φίλου του Ξενοφώντα, ο αυστηρός διοικητής αναγκάζεται να τη διώξει αλλά ο έρωτας πάντα κερδίζει... Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μάρω Κοντού, Θανάσης Παπαδόπουλος, Σταύρος Ξενίδης, Παύλος Λιάρος, Μίτση Κωνσταντάρα, Βαγγέλη Ιωαννίδης. Σενάριο - Σκηνοθεσία: Αλέκος Σακελλάριος. 

ALPHA 22:40 Ράκος Νο 14 Και Ο Πρώτος Μπουνάκιας 1986. Ο Σπίνος, κοκκαλιάρης, οδοντογλυφίδα, απένταρος, φουκαράς, ανακαλύπτει ότι έχει τρομερή δύναμη στα χέρια. Αμέσως αλλάζει η ζωή του. Διάφοροι κομπιναδόροι προσπαθούν να τον εκμεταλλευτούν πλασάροντας τον για πρωταθλητή της πυγμαχίας... Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Σοφία Αλιμπέρτη, Μάγδα Τσαγγάνη. Σενάριο: Γιάννης Χαρτοματζίδης Σκηνοθεσία: Γιάννης Χαρτοματζίδης.

MEGA 23:10 Το Φιλί Της Ζωής 2007 Ο Πασχάλης είναι ένας 30χρονος γεωπόνος έτοιμος να παντρευτεί την αγαπημένη του Ανθούλα, όταν κατά λάθος επιβιβάζεται στο πλοίο για τη Σίφνο. Στο πλοίο γνωρίζει τη Ζωή μια όμορφη και μυστηριώδη φωτογράφο που επισκέπτεται το νησί για τους δικούς της αδιευκρίνιστους λόγους. Οι ατυχίες του Πασχάλη συνεχίζονται καθώς μια απεργία τον καθηλώνει στη Σίφνο με κίνδυνο να καταστραφεί ο επικείμενος γάμος του. Τα πράγματα αλλάζουν προς το καλύτερο όταν ο Πασχάλης και η Ζωή γνωρίζουν ένα ζευγάρι, τη Σοφία και τον Ανέστη που φαίνεται πρόθυμο να τον βοηθήσει. Μερικές ακόμα ατυχίες, ένας απρόσμενος έρωτας και ένα μυστήριο που ξεδιπλώνεται σιγά σιγά θα περιπλέξουν τα πράγματα. Παίζουν: Κατερίνα Παπουτσάκη, Λαέρτης Μαλκότσης, Ζέτα Δούκα, Θέμος Αναστασιάδης, Σάκης Μπουλάς, Γιάννης Ζουγανέλης, Παρθένα Χοροζίδου. Σενάριο/Σκηνοθεσία: Νίκος Ζαπατίνας.

STAR 01:45 Επικίνδυνες Μαγειρικές 2010. Ο Δαμοκλής είναι διάσημος chef, με διεθνή σταδιοδρομία, ένας εστέτ της μαγειρικής και των λεπτών γεύσεων. Ιδιοκτήτης του πιο gourmet εστιατορίου της Αθήνας. Ο Δημήτρης είναι ναυτικός και μάγειρας σε ποντοπόρα πλοία. Νέος και ορμητικός, η σχέση του με το φαγητό είναι περισσότερο καθημερινή και προσγειωμένη. Κοινό αντικείμενο του πόθου τους η πανέμορφη και απαιτητική Νανά, μοντέλο, που ποζάρει στην Σχολή Καλών Τεχνών, μια γυναίκα-μυστήριο με πολλές παράλληλες "ζωές". Αγαπάει να δοκιμάζει σε μικρές δόσεις τις πιο αισθησιακές γεύσεις. Ένα ερωτικό τρίγωνο, που εκφράζεται μέσα από την τέχνη της μαγειρικής. Η ερωτική διάθεση κορυφώνεται με συνταγές και υλικά που διεγείρουν πρώτα τον ουρανίσκο. Όμηροι του έρωτά τους για τη Νανά, οι δύο άντρες ανταγωνίζονται σε δύο πεδία μάχης: του έρωτα και της μαγειρικής. Tο παιχνίδι όμως ορίζει η όμορφη γυναίκα, που "μοιράζει" την τράπουλα, την ανακατεύει, μέχρι που στο τέλος, με ένα τρικ αποφασίζει να την "εξαφανίσει". Παίζουν: Γιώργος Χωραφάς, Κάτια Ζυγούλη, Κων/νος Μαρκουλάκης