Metal City Radio (alternative player)

Τρίτη 22 Αυγούστου 2023

YNGWIE MALMSTEEN: «Όταν προσέλαβα τραγουδιστές, άρχισαν να πιστεύουν ότι ήταν ο Tom Jones, ο Elvis Presley ή κάτι τέτοιο».

Στο παρελθόν ο Yngwie είχε πει, κάποια "λακωνικά" λόγια για τους τραγουδιστές με τους οποίους έχει συνεργαστεί, τώρα ακολουθεί μια πιο διπλωματική προσέγγιση χωρίς όμως να τους κατονομάζει.

«Έτσι πάντα δούλευα», όπως εξηγεί για τον τρόπο των συνεργασιών του. 

«'Ήταν απλώς ένα φυσικό πράγμα για μένα, γιατί μερικές φορές υπήρχαν άνθρωποι και δεν θέλω να μιλώ να τους κατονομάσω, αλλά όταν προσλαμβάνεις ένα πληκτρά για να παίξει αυτό που έχεις γράψει και αυτό που θέλεις να κάνει. Απλά παίζει. 

Το ίδιο και ο ντράμερ και ο μπασίστας. Έτσι, όταν προσέλαβα τραγουδιστές - θυμηθείτε ότι είμαι σόλο καλλιτέχνης από το 1984, δεν είμαι σε συγκρότημα. 

Όταν προσέλαβα τραγουδιστές, άρχισαν να πιστεύουν ότι ήταν ο Tom Jones, ο Elvis Presley ή κάτι τέτοιο. 

Απλώς δεν απέτυχε ποτέ. Δεν μπορούν να συμπεριφέρονται ως άλλος μουσικός για κάποιο λόγο. Οπότε και αυτός ήταν ένας από τους λόγους».

«Θα έγραφα τους στίχους, θα έγραφα τις μελωδίες, θα έγραφα όλα όσα έλεγε [ο τραγουδιστής]. 

Είναι σαν να σκηνοθετώ τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο. Έχετε μια γραμμή, εδώ είναι η γραμμή. Να τι κάνεις, ξέρεις; 

Όχι, όχι, όπως: «Γεια, προχώρησε. Κάνε ό,τι θέλεις.» Δεν το έκανα ποτέ αυτό, ποτέ. 

Απλώς φαινόταν για κάποιο λόγο ότι η νοοτροπία τους δεν ήταν συμβατή με το πλάνο μου. 

Και αυτό είναι κάτι φυσιολογικό γιατί μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, αλλά και εγώ να κάνω αυτό που εγώ θέλω. Και έτσι πρέπει να είναι».

Με τον Yngwie να καταλήγει: «Ήταν περισσότερο ένα έξυπνο πρόβλημα προσωπικότητας όταν άρχισαν να σκέφτονται, χωρίς να συνειδητοποιούν ποια ήταν η λειτουργία τους. 

Καταλαβαίνεις τι εννοώ; 

Τότε ήταν που το σχήμα κατέρρευσε. Αυτό που έπαιζαν ήταν συνήθως πολύ καλό. Αλλά δεν μένω σε αυτό. Απλώς κάνω, αυτό που κάνω και νιώθω έντονα τη δημιουργία μου».