Metal City Radio (alternative player)

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ

Αθήνα, 8 Δεκεμβρίου 2011
αρ. πρωτ: 1453

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ

Συνάδελφοι,

Με το υπ αριθμό πρωτοκόλλου 1271 της 25/5/2011 υπόμνημα της Ένωσής μας προς το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής προστασίας, που είναι διαθέσιμο για κάθε ενδιαφερόμενο, ζητήσαμε την ένταξη όλου του κλάδου μας στη λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών.
Δίνουμε σε αυτό την δική μας επιχειρηματολογία για κάθε ειδικότητα της τηλεόρασης και αναφέρουμε τους λόγους για την ένταξη όλων των ειδικοτήτων στα βαρέα και ανθυγιεινά. Επίσης κάναμε ανοιχτή πρόσκληση για τις όποιες περαιτέρω διευκρινήσεις, που τυχόν χρειαζόταν το Υπουργείο για το θέμα.

Η απόφαση του Υπουργείου στο πλαίσιο της… κοπτοραπτικής που εφάρμοσε για να βγουν από την λίστα χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι, ήταν να ενταχθούν σε αυτή μόνο οι εξωτερικοί εικονολήπτες που κουβαλάνε φορητή κάμερα καθώς και όσοι απασχολούνται στη συντήρηση κεραιών.

Ενημερώνουμε τα μέλη μας πως η πάγια θέση της Ένωσής μας εξακολουθεί και είναι η ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά όλων των ειδικοτήτων της τηλεόρασης.
Στην κατεύθυνση αυτή ετοιμάζεται νέο υπόμνημα με αναλυτικότερα επιχειρήματα για τις υπόλοιπες ειδικότητες. Παράλληλα έχει ζητηθεί συνάντηση με τον ίδιο τον Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής προστασίας.

Δεν νοείται να μένουν έξω από τα βαρέα και ανθυγιεινά εργαζόμενοι που δέχονται απίστευτη ακτινοβολία κατά την διάρκεια της εργασίας τους όπως είναι τα Link και αρκετοί άλλοι εργαζόμενοι που δουλεύουν μέσα στους σταθμούς, όπως και όλες οι υπόλοιπες ειδικότητες για τους δικούς τους διαφορετικούς λόγους.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ

Είναι η πάγια θέση μας και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε την προσπάθεια.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

E.T.I.T.A.