Metal City Radio (alternative player)

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ 4ΗΜΕΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΜΜΕ

Αθήνα, 6 Απριλίου 2011
Αρ. Πρωτ: 1216

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

από ώρα 6.00 π.μ. της Πέμπτης 7 Απριλίου έως ώρα 6.00 π.μ. του Σαββάτου 9 Απριλίου και από ώρα 6.00 π.μ. του Σαββάτου 9 Απριλίου έως ώρα 6.00 π.μ. της Δευτέρας 11 Απριλίου 2011.
συμμετέχοντας στις δύο 48ωρες απεργίες που κήρυξε η ομοσπονδία μας, ΠΟΣΠΕΡΤ, από κοινού με όλες τις Ενώσεις του Τύπου.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
1. Την υπογραφή ΣΣΕ που θα αναπληρώνουν το χαμένο εισόδημά μας και θα εξασφαλίζουν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.
2. Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους τηλεοπτικούς σταθμούς που δεν σέβονται τους εργαζόμενους τους και καθυστερούν την καταβολή τους μέχρι και τέσσερις μήνες.
3. Να αποσυρθούν αμέσως όλες οι μηνύσεις και οι αγωγές κατά των τεχνικών που διεκδικούν τα δικαιώματά τους ή συνδικαλίζονται.
4. Την ανάκληση και το πάγωμα απολύσεων.
5. Να μπει τέλος στην μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, να εφαρμοσθούν οι Σ Σ Ε και να διαμορφωθούν ίδιες μισθολογικές και ίδιες εργασιακές - ασφαλιστικές συνθήκες για όλους τους τεχνικούς είτε αυτοί εργάζονται σε Κρατικούς είτε σε Ιδιωτικούς Ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, είτε σε Εταιρείες παραγωγής οπτικοακουστικού έργου.

Συνάδελφοι, όπως έχουμε ξαναπεί, οι ώρες είναι κρίσιμες και θα γίνουν ακόμα κρισιμότερες, αλλά και πιο ελπιδοφόρες.
Η 4ήμερη απεργία μας πρέπει να στείλει μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις.
Πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, να υψώσουν ανάστημα, να απελευθερωθούν από το φόβο και τη μοιρολατρία, να ξεθαρρέψουν και να πιστέψουν στη δύναμή τους.
Να μπουν μπροστά οι δικές τους ανάγκες.
Έχουμε εμπιστοσύνη στη δύναμή μας.

Προσωπικό ασφαλείας των εγκαταστάσεων και μηχανημάτων των επιχειρήσεων για την πρόληψη καταστροφών κατά την διάρκεια της απεργίας ορίζεται ένα συνεργείο την ημέρα, 1 μοντέρ την ημέρα, 1 άτομο ανά βάρδια στη ροή και 1 άτομο ανά βάρδια στο master control.
Σε κάθε άλλη περίπτωση απαιτείται προηγούμενη άδεια του Διασωματειακού και σε ενδεχόμενο που δοθεί, αυτό θα αναφέρεται ρητά.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ε.Τ.Ι.Τ.Α.