Metal City Radio (alternative player)

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

DA VINCI – BACK IN BUSINESS (MERCURY) 1989

Ένα από τα βιβλία που ξεχώρισαν το 2003 ήταν και ο Κώδικας DA VINCI όπου ο Dan Brown σύνθεσε ένα εκπληκτικό θρίλερ πλέκοντας συναρπαστικά την τέχνη, την ιστορία και την θρησκεία.
Ψάχνοντας όμως, ως σωστός και τετραπέρατος πράκτορας, ανακάλυψα ένα Νορβηγικό συγκρότημα με το όνομα DA VINCI.
Είχαν στο ενεργητικό τους δύο δισκογραφικές κυκλοφορίες τα: “DA VINCI” 1988 (Mercury) και “Back in Business” 1989 (Mercury).
Την πενταμελές μπάντα από το Όσλο αποτελούσαν οι: Robert Aass (φωνή), Gunnar Westlie (κιθάρα), Bjorn Boge (μπάσο), Dag Selboskar (πλήκτρα), Jasle Maloy (τύμπανα).
Αμέσως, οι DA VINCI κέντρισαν το ενδιαφέρον πολλών δισκογραφικών εταιρειών, η Polygram δεν έχασε την ευκαιρία και τους τσίμπησε για να υπογράψουν συμβόλαιο. Έτσι λοιπόν, με παραγωγό τον Bjorn Nessjoe, έβγαλαν το ταλέντο και τα φιλόδοξα σχέδια τους με την κυκλοφορία του ομώνυμου πρώτου δίσκου τους “DA VINCI” το 1988.
Αρχικά οι DA VINCI επί σκηνής δεν έπαιζαν αποκλειστικά τα δικά τους τραγούδια αλλά και διασκευές, η ανταπόκριση του κόσμου από την κυκλοφορία του 1ου τους δίσκου άναψε το πράσινο φως για μια 2η δισκογραφική εξόρμηση η οποία και κυκλοφόρησε την αμέσως επόμενη χρονιά το 1989 και είχε τίτλο “Back in Business”.
Δυστυχώς στα χέρια μου έχω μόνο το 2ο LP τους και την προσοχή σας χρίζει ο ταλαντούχος κιθαρίστας Gunnar Westlie (με προσωπικές επιρροές από το progressive rock των ‘70s).
Τεντώστε τα αυτιά σας και ακούστε τα : “9 to 10”, “Call me a Liar”, “Circus Maximus”, “Pink Champagne”, “Turn Down The Lights” και “Young Hearts”.
Το μόνο που γνωρίζουμε για την μετέπειτα πορεία των μελών των DA VINCI είναι η παρουσία του Bjorn Boge (μπάσο) στους STREET LEGAL, ενώ το 2001 δημιούργησε μια ALL STAR μπάντα, μαζί με τον κιθαρίστα John Norum (EUROPE), με τους οποίους έκανε και μια μίνι περιοδεία στη Νορβηγία.